Lingua albanese

De Wikipedia, le encyclopedia libere
Saltar al navigation Saltar al recerca
Lingua albanese
Lingua extincte
Nomine native: Gjuha shqipe
instantia de: lingua[*], macrolanguage[*], lingua moderne[*]
subclasse de: Linguas indoeuropee
parte de: Illyrian languages[*]
Create per: {{{creator}}} in {{{data}}}
Contexto: {{{contexto}}}
Parlate in: Albania, Kosovo, Macedonia, Montenegro
Regiones:Parlate in: {{{region}}}
Periodo: {{{periodo}}}
Personas: 6 200 000
Scriptura: alphabeto latin
Typologia:
Phylogenese:

Indoeuropee
 Albanese
  
   
    
     
      
       

Statuto official
Nationes: nulle
Regulate per: Academy of Sciences of Albania
Codices de position
ISO 639-1 sq
ISO 639-2 alb, sqi
ISO 639-3 sqi
Glottolog alba1267
LinguistList [1]
Linguasphere 55-AAA-a
IETF ID sq
SIL {{{sil}}} 
SIL {{{sil2}}}
Wikimedia ID sq
Extracto in lingua
Declaration universal del derectos del homine - Art.1
Të gjithë njerëzit lindin të lirë dhe të barabartë në dinjitet dhe në të drejta. Ata kanë arsye dhe ndërgjegje dhe duhet të sillen ndaj njëri tjetrit me frymë vëllazërimi.
Le Patre Nostre
{{{extracto2}}}
Translitteration
{{{translitteration}}}
Distribution map of the Albanian language.jpg
Commons: Albanian language
categoria principal: Categoria:Lingua albanese

Le albanese (gjuha shqipe) es un lingua indoeuropee parlate in Albania.

Litteratura[modificar | modificar fonte]

Le plus antique texto in albanese es le Meshari.