Lista de ganiatores del Concurso Eurovision

De Wikipedia, le encyclopedia libere
Saltar a: navigation, cercar
Lys Assia, le primero ganiator de Eurovision, e Dima Bilan, le ganiator in 2008

Le Concurso de Canto Eurovision habeva plus de 50 ganiatores, e ille es un competition annual organisate de paises membros del Union Europee de Diffusores. Le concurso ha le debut in 1956, e es uno de le plus longe existente programme de television in le mundo. Le ganiator es desemnate con punctos con tele-votes.[1] Le primero Concurso de Eurovision ha essite ganiate non on punctes, ma on votes (due per pais), e solo le ganiator esseva anunciate.[2]


Ganiatores[modificar | modificar fonte]

Anno Pais Canto Cantator Punctes Margine Seconde placia Trece placia Data Citate
1956  Helvetia "Refrain" Lys Assia N/A[N 1] N/A N/A N/A 24 Maio 1956 Lugano
1957  Hollanda "Net als toen" Corry Brokken &0000000000000031.00000031 &0000000000000014.00000014  Francia  Danmark 3 March 1957 Frankfurt am Main
1958  Francia "Dors, mon amour" André Claveau &0000000000000027.00000027 &0000000000000003.0000003  Helvetia  Italia 12 Martio 1958 Hilversum
1959  Hollanda "Een beetje" Teddy Scholten &0000000000000021.00000021 &0000000000000005.0000005  Regno Unite  Francia 11 Martio 1959 Cannes
1960  Francia "Tom Pillibi" Jacqueline Boyer &0000000000000032.00000032 &0000000000000007.0000007  Regno Unite  Monaco 25 Martio 1960 London
1961  Luxemburg "Nous les amoureux" Jean-Claude Pascal &0000000000000031.00000031 &0000000000000006.0000006  Regno Unite  Helvetia 18 Martio 1961 Cannes
1962  Francia "Un premier amour" Isabelle Aubret &0000000000000026.00000026 &0000000000000013.00000013  Monaco  Luxemburg 18 Martio 1962 Luxembourg
1963  Danmark "Dansevise" Grethe & Jørgen Ingmann &0000000000000042.00000042 &0000000000000002.0000002  Helvetia  Italia 23 Martio 1963 London
1964  Italia "Non ho l'età" Gigliola Cinquetti &0000000000000049.00000049 &0000000000000032.00000032  Regno Unite  Monaco 21 Martio 1964 Copenhagen
1965  Luxemburg "Poupée de cire, poupée de son" France Gall &0000000000000032.00000032 &0000000000000006.0000006  Regno Unite  Francia 20 Martio 1965 Naples
1966  Austria "Merci Chérie" Udo Jürgens &0000000000000031.00000031 &0000000000000015.00000015  Sveda  Norvegia 5 Martio 1966 Luxembourg
1967  Regno Unite "Puppet on a String" Sandie Shaw &0000000000000047.00000047 &0000000000000025.00000025  Irlanda  Francia 8 April 1967 Vienna
1968  Espania "La, la, la" Massiel &0000000000000029.00000029 &0000000000000001.0000001  Regno Unite  Francia 6 April 1968 London
1969[3]  Espania "Vivo cantando" Salomé &0000000000000018.00000018 N/A N/A N/A 29 Martio 1969 Madrid
 Regno Unite "Boom Bang-a-Bang" Lulu
 Hollanda "De troubadour" Lennie Kuhr
 Francia "Un jour, un enfant" Frida Boccara
1970  Irlanda "All Kinds of Everything" Dana &0000000000000032.00000032 &0000000000000006.0000006  Regno Unite  Germania 21 Martio 1970 Amsterdam
1971  Monaco "Un banc, un arbre, une rue" Séverine 128 &0000000000000012.00000012  Espania  Germania 3 April 1971 Dublin
1972  Luxemburg "Après toi" Vicky Leandros 128 &0000000000000014.00000014  Regno Unite  Germania 25 Martio 1972 Edinburgh
1973  Luxemburg "Tu te reconnaîtras" Anne-Marie David 129 &0000000000000004.0000004  Espania  Regno Unite 7 April 1973 Luxembourg
1974  Sveda "Waterloo" ABBA &0000000000000024.00000024 &0000000000000006.0000006  Italia  Hollanda 6 April 1974 Brighton
1975  Hollanda "Ding-A-Dong" Teach-In 152 &0000000000000014.00000014  Regno Unite  Italia 22 Martio 1975 Stockholm
1976  Regno Unite "Save Your Kisses for Me" Brotherhood of Man 164 &0000000000000017.00000017  Francia  Monaco 3 April 1976 Le Haga
1977  Francia "L'oiseau et l'enfant" Marie Myriam 136 &0000000000000015.00000015  Regno Unite  Irlanda 7 Maio 1977 London
1978  Israel "A-Ba-Ni-Bi" Izhar Cohen & Alphabeta 157 &0000000000000032.00000032  Belgica  Francia 22 April 1978 Paris
1979  Israel "Hallelujah" Gali Atari & Milk and Honey 125 &0000000000000009.0000009  Espania  Francia 31 Martio 1979 Jerusalem
1980  Irlanda "What's Another Year?" Johnny Logan 143 &0000000000000015.00000015  Germania  Regno Unite 19 April 1980 The Hague
1981  Regno Unite "Making Your Mind Up" Bucks Fizz 136 &0000000000000004.0000004  Germania  Francia 4 April 1981 Dublin
1982  Germania "Ein bißchen Frieden" Nicole 161 &0000000000000061.00000061  Israel  Helvetia 24 April 1982 Harrogate
1983  Luxemburg "Si la vie est cadeau" Corinne Hermès 142 &0000000000000006.0000006  Israel  Sveda 23 April 1983 Munich
1984  Sveda "Diggi-Loo Diggi-Ley" Herreys 145 &0000000000000008.0000008  Irlanda  Espania 5 Maio 1984 Luxembourg
1985  Norvegia "La det swinge" Bobbysocks 123 &0000000000000018.00000018  Germania  Sveda 4 Maio 1985 Gothenburg
1986  Belgica "J'aime la vie" Sandra Kim 176 &0000000000000036.00000036  Helvetia  Luxemburg 3 Maio 1986 Bergen
1987  Irlanda "Hold Me Now" Johnny Logan 172 &0000000000000031.00000031  Germania  Italia 9 Maio 1987 Brussels
1988  Helvetia "Ne partez pas sans moi" Céline Dion 137 &0000000000000001.0000001  Regno Unite  Danmark 30 April 1988 Dublin
1989  Yugoslavia "Rock Me" Riva 137 &0000000000000007.0000007  Regno Unite  Danmark 6 Maio 1989 Lausanne
1990  Italia "Insieme: 1992" Toto Cutugno 149 &0000000000000017.00000017  Irlanda,  Francia[N 2] - 5 Maio 1990 Zagreb
1991  Sveda "Fångad av en stormvind" Carola 146 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000[N 3]  Francia  Israel 4 Maio 1991 Roma
1992  Irlanda "Why Me" Linda Martin 155 &0000000000000016.00000016  Regno Unite  Malta 9 Maio 1992 Malmö
1993  Irlanda "In Your Eyes" Niamh Kavanagh 187 &0000000000000023.00000023  Regno Unite  Sveda 15 Maio 1993 Millstreet
1994  Irlanda "Rock 'n' Roll Kids" Paul Harrington & Charlie McGettigan 226 &0000000000000060.00000060  Polonia  Germania 30 April 1994 Dublin
1995  Norvegia "Nocturne" Secret Garden 148 &0000000000000029.00000029  Espania  Sveda 13 Maio 1995 Dublin
1996  Irlanda "The Voice" Eimear Quinn 162 &0000000000000048.00000048  Norvegia  Sveda 18 Maio 1996 Oslo
1997  Regno Unite "Love Shine a Light" Katrina and the Waves 227 &0000000000000070.00000070  Irlanda  Turkey 3 Maio 1997 Dublin
1998  Israel "Diva" Dana International 172 &0000000000000006.0000006  Regno Unite  Malta 9 Maio 1998 Birmingham
1999  Sveda "Take Me to Your Heaven" Charlotte Nilsson 163 &0000000000000017.00000017  Islanda  Germania 29 Maio 1999 Jerusalem
2000  Danmark "Fly on the Wings of Love" Olsen Brothers 195 &0000000000000040.00000040  Russia  Latvia 13 Maio 2000 Stockholm
2001  Estonia "Everybody" Tanel Padar, Dave Benton & 2XL 198 &0000000000000021.00000021  Danmark  Grecia 12 Maio 2001 Copenhagen
2002  Latvia "I Wanna" Marie N 176 &0000000000000012.00000012  Malta  Estonia
 Regno Unite
25 Maio 2002 Tallinn
2003  Turkey "Everyway That I Can" Sertab Erener 167 &0000000000000002.0000002  Belgica  Russia 24 Maio 2003 Riga
2004  Ukraina "Wild Dances" Ruslana 280 &0000000000000017.00000017  Serbia e Montenegro  Grecia 15 Maio 2004[N 4] Istanbul
2005  Grecia "My Number One" Helena Paparizou 230 &0000000000000038.00000038  Malta  Romania 21 Maio 2005 Kiev
2006  Finlandia "Hard Rock Hallelujah" Lordi 292 &0000000000000044.00000044  Russia  Bosnia e Herzegovina 20 Maio 2006 Athen
2007  Serbia "Molitva" Marija Šerifović 268 &0000000000000033.00000033  Ukraina  Russia 12 Maio 2007 Helsinki
2008  Russia "Believe" Dima Bilan 272 &0000000000000042.00000042  Ukraina  Grecia 24 Maio 2008[N 5] Belgrade
2009  Norvegia "Fairytale" Alexander Rybak 387 &0000000000000169.000000169  Islanda  Azerbaijan 16 Maio 2009 Moscow
2010  Germania "Sattelite" Lena 246 &0000000000000074.00000074  Turkey  Romania 29 Maio 2010 Oslo

Ganiatores del semifinal[modificar | modificar fonte]

Anno Pais Canto Cantator Punctos Data Citate
2004  Serbia e Montenegro «Lane Moje» Željko Joksimović &0000000000000263.000000263 12 de maio 2004 Estambul
2005  Romania «Let Me Try» Luminita Anghel & Sistem &0000000000000235.000000235 19 de maio 2005 Kiev
2006  Finlandia «Hard Rock Hallelujah» Lordi &0000000000000292.000000292 18 de maio 2006 Athena
2007  Serbia «Molitva» Marija Serifovic &0000000000000298.000000298 10 de maio 2007 Helsinki
2008  Grecia «Secret Combination» Kalomira &0000000000000156.000000156 20 de maio 2008 Belgrad
 Ukraina «Shady Lady» Ani Lorak &0000000000000152.000000152 22 de maio 2008
2009  Islanda «Is It True?» Yohanna &0000000000000174.000000174 12 de maio 2009 Moscova
 Norvegia «Fairytale» Alexander Rybak &0000000000000201.000000201 14 de maio 2009

Per pais[modificar | modificar fonte]

Mappa del paises ganiatores del festival, con su respectivo numero de victorias.
Ganiate Paieses Annos
7  Irlanda 1970, 1980, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996
5  Francia 1958, 1960, 1962, 1969, 1977
 Luxemburg 1961, 1965, 1972, 1973, 1983
 Regno Unite 1967, 1969, 1976, 1981, 1997
4  Hollanda 1957, 1959, 1969, 1975
 Sveda 1974, 1984, 1991, 1999
3  Israel 1978, 1979, 1998
 Norvegia 1985, 1995, 2009
2  Espania 1968, 1969
 Helvetia 1956, 1988
 Italia 1964, 1990
 Danmark 1963, 2000
 Germania 1982, 2010
1  Austria 1966
 Monaco 1971
 Belgica 1986
 Yugoslavia 1989
 Estonia 2001
 Latvia 2002
 Turkey 2003
 Ukraina 2004
 Grecia 2005
 Finlandia 2006
 Russia 2008

Annos in italics indicate gagniates union de cantatores.

Per lingua[modificar | modificar fonte]

Durnate 1966 e 1973, e durante 1977 e 1998, paises esseva permetite de performar in le lingua de ille; vide le principal Concurso Eurovision del canto articulo.

Marija Šerifović's "Molitva" deveni le primero Lingua Serbian canto que gagnia le concurso, le primero gagniator del 1989 in un lingua que non ha producite un gagniator ante e le primero gagniator del 1998 que esseva in altere lingua del Anglese.
Ganiate Lingua Annos Paises
24 Anlese 1967, 1969, 1970, 1974, 1975, 1976, 1980, 1981, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004,[N 6] 2005, 2006, 2008, 2009 United Kingdom, Ireland, Sweden, Netherlands, Denmark, Estonia, Latvia, Turkey, Ukraine,[N 6] Greece, Finland, Russia, Norway
14 Francese 1956, 1958, 1960, 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1972, 1973, 1977, 1983, 1986, 1988 Switzerland, France, Luxembourg, Monaco, Belgium
3 Dutch 1957, 1959, 1969 Netherlands
Hebrew 1978, 1979, 1998 Israel
2 Norvegian 1985, 1995 Norway
Svedese 1984, 1991 Sweden
Italiano 1964, 1990 Italia
Germano 1966, 1982 Austria, Germany
Espaniol 1968, 1969 Spain
1 Danish 1963 Denmark
Croatian 1989 Yugoslavia
Ukrainian 2004 Ukraina[N 6]
Serbian 2007 Serbia

Notes e References[modificar | modificar fonte]

Footnotes[modificar | modificar fonte]

  1. Solo le 1 placia esseva annunciate in 1956.
  2. Ireland and France tied for second place in the 1990 Contest.
  3. Sweden won the 1991 Contest following a tie-break.
  4. Since 2004 the Contest has included a televised semi-final. In 2004 this was held on the Wednesday before the final, and between 2005 and 2007 it was held on the Thursday of "Eurovision Week". Since 2008 two semi-finals have been held, on Tuesday and Thursday respectively.
  5. Since 2008 the Contest has included two semi-finals, held on the Tuesday and Thursday before the final.
  6. 6,0 6,1 6,2 This song was partially sung in Ukrainian.

Inline citations[modificar | modificar fonte]

  1. Extract from the rules for the 2007 Eurovision Song Contest. Eurovision.tv. Retrieved on 22 August 2007.
  2. Eurovision 1956. Eurovision.tv. 24-Maio-2008.
  3. Four countries tied for first place at the 1969 Contest. As no tie-break structure was in place, all four were declared joint winners.

Referentias[modificar | modificar fonte]

Vide etiam:
Portal: Eurovision