Capitanato General de Guatemala

De Wikipedia, le encyclopedia libere

Le Capitania General de Guatemala es le nomine per le qual on cognosce le entitate territorial (integrante del Imperio hispanic, e a su vice del Corona hispanic in lor periodo de dominio american) nominate Regno de Guatemala que esseva administrate per le Rege Audientia de Guatemala (que esseva guidate per un presidente que esseva designate per le monarcha hispanic e que etiam deteneva le cargo de governator e capitano general) e que consisteva de le territorios actual que eventualmente corresponderia a Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua e Costa Rica, plus le stato mexican de Chiapas.

Su capital se trovava in le citate de Santiago de los Caballeros de Guatemala e, ab 1776, in Nueva Guatemala de la Asunción. Durante multe del lor historia esseva a cargo de un mesme functionario, designate per le Corona hispanic, que deteneva le cargos de capitano general del Capitania General de Guatemala, governator general del Regno de Guatemala e presidente del Audiencia e Cancelleria Real de Santiago de Guatemala.

In 1821, cinque del provincias del Capitania General de Guatemala —Chiapas, Guatemala, San Salvador, Comayagua o Honduras e le provincia de Nicaragua e Costa Rica— proclamava lor independentia del Monarchia Hispanic. Illes esseva annexate de maniera ephemere per le Prime Imperio Mexican e, post le abdication de Agustin de Iturbide in 1823, formava le Provincias Unite del Centro de America, que transformava se in 1824 in le Republica Federal de Centroamerica.