Lista de terminos legal e latin

De Wikipedia, le encyclopedia libere
Saltar a: navigation, cercar

Existe multo phrases in Latin que hodie es in usa. Hic es index de ille phrases:


A[modificar | modificar fonte]

a fortiori -- a posteriori -- a priori -- a priori assumption -- ab extra -- ab initio -- actus reus -- ad colligenda bona -- ad hoc -- ad hominem -- ad idem -- ad infinitum -- ad litem -- ad quod damnum -- ad valorem -- adjournment sine die -- affidavit -- agency -- alter ego -- a mensa et thoro -- amicus curiae -- animus nocendi -- ante -- arguendo --

B[modificar | modificar fonte]

bona fide -- bona fides -- bona vacantia --

C[modificar | modificar fonte]

cadit quaestio -- capital -- casus belli -- cause -- caveat -- caveat emptor -- certiorari -- ceteris paribus -- cogitationis poenam nemo patitur -- compos mentis -- conditio sine qua non -- consensus facit legem -- consuetudo pro lege servatur -- contra -- contra bonos mores -- contra legem --Contradictio in adjecto -- contra proferentem -- coram non judice -- corpus -- corpus delicti -- corpus juris -- corpus juris civilis -- corpus juris secundum -- cui bono -- cuius est solum eius est usque ad coelum et ad inferos -- cuius regio, eius religio -- curia advisari vult -- custos morum --

D[modificar | modificar fonte]

de bonis asportatis -- debellatio -- de bonis non administratis -- de die in diem -- de facto -- de futuro -- de integro -- de jure -- de lege ferenda -- de lege lata -- delegatus non potest delegare -- de minimis -- de minimis non curat lex -- de mortuis nil nisi bonum -- de novo -- defalcation -- dicta -- dictum -- doli incapax -- dolus specialis -- dubia in meliora partem interpretari debent -- duces tecum

E[modificar | modificar fonte]

ei incumbit probatio qui dicit -- ejusdem generis -- eo nomine -- erga omnes -- ergo -- erratum -- esse -- estoppel -- et al -- et cetera -- et seq -- et uxor -- ex aequo et bono -- ex ante -- ex cathedra -- ex concessis -- ex delicto -- ex facie -- ex gratia -- ex officio -- ex parte -- ex post -- ex post facto -- ex post facto ius -- expressio unis est exclusio alterius -- ex proprio motu -- ex rel -- ex turpi causa non oritur actio-- exempli gratia --domicilium citandi et executandi -- ex tunc -- ex nunc --

F[modificar | modificar fonte]

facio ut des -- facio ut facias -- felo de se -- ferae naturae -- fiat -- fiat justitia ruat caelum -- fiduciary -- fieri facias -- flagrante delicto -- forum conveniens -- forum non conveniens -- functus officio --

G[modificar | modificar fonte]

gravamen -- guardian ad litem --

H[modificar | modificar fonte]

habeas corpus -- hostis humani generis

I[modificar | modificar fonte]

i.e. -- ibid -- id est -- idem -- ignorantia juris non excusat -- imprimatur -- in absentia -- in camera -- in curia -- in esse -- in extenso -- in extremis -- in flagrante delicto -- in forma pauperis -- in futoro -- in haec verba -- in lieu -- in limine -- in loco parentis -- in mitius -- in omnibus -- in pari delicto -- in pari materia -- in personam -- in pleno -- in prope persona -- in propria persona -- in re -- in rem -- in situ -- in solidum -- in terrorem -- in terrorem clause -- in toto -- indicia -- infra -- innuendo -- inter alia -- inter arma enim silent leges -- inter rusticos -- inter se -- inter vivos -- -- intra -- intra fauces terra -- intra legem -- intra vires -- ipse dixit -- ipsissima verba -- ipso facto

J[modificar | modificar fonte]

jura novit curia -- jurat -- juris et de jure -- jus -- jus ad bellum -- jus civile -- jus cogens -- jus commune -- jus gentium -- jus in bello -- jus inter gentes -- jus naturale -- jus primae noctis -- jus sanguines -- jus sanguinis -- jus soli -- jus tertii

L[modificar | modificar fonte]

lacunae -- leges humanae nascuntur, vivunt, moriuntur -- legitime -- lex communis -- lex lata -- lex posterior derogat priori -- lex retro non agit -- lex scripta -- lex specialis derogat legi generali -- liberum veto -- lingua franca -- lis alibi pendens -- lis pendens -- locus -- locus delicti -- locus in quo -- locus poenitentiae

M[modificar | modificar fonte]

magna carta -- magnum opus -- male fide -- malum in se -- malum prohibitum -- mandamus -- mare clausum -- mare liberum -- mens rea -- modus operandi -- mos pro lege -- motion in limine -- mutatis mutandis

N[modificar | modificar fonte]

ne exeat -- ne bis in idem -- nemo dat quod non habet -- nemo debet esse iudex in propria -- nemo judex in sua causa -- nemo plus iuris ad alium transferre potest quam ipse habet -- nemo sibi titulum adscribit -- nexus -- nihil -- nil -- nisi -- nisi prius -- nolle prosequi -- nolo contendere -- non bis in idem -- non compos mentis -- non constat -- non est factum -- non faciat malum, ut inde veniat bonum -- non liquet -- non obstante verdicto -- non sequitur -- nota bene -- nulla bona -- nulla poena sine lege -- nullum crimen, nulla poena sine praevia lege poenali -- nunc pro tunc --

O[modificar | modificar fonte]

obiter dicta is plural; see the singular obiter dictum -- onus probandi -- opinio juris sive necessitatis

P[modificar | modificar fonte]

pacta sunt servanda -- par delictum -- parens patriae -- pater familias -- pendente lite -- per -- per capita -- per contra -- per curiam -- per diem -- per minas -- per pro -- per quod -- per se -- per stirpes -- persona non grata -- posse comitatus -- post mortem -- post mortem auctoris -- praetor peregrinus -- prima facie -- primogeniture -- prius quam exaudias ne iudices -- probatio vincit praesumptionem -- pro bono -- pro bono publico -- pro forma -- pro hac vice -- pro per -- pro rata -- pro se -- pro tanto -- pro tem -- pro tempore -- propria persona

Q[modificar | modificar fonte]

quaeitur -- quaere -- quantum -- quantum meruit -- quasi -- "qui facit per alium facit per se" -- qui tam action -- quid pro quo -- quid pro quo sexual harassment -- quo ante -- quo warranto -- quoad hoc --

R[modificar | modificar fonte]

ratio decidendi -- ratio scripta -- rebus sic stantibus -- res -- res judicata -- res gestae -- res ipsa loquitur -- res judicata -- res nullius -- res publica -- res publica christiana -- respondeat superior -- restitutio in integrum --

S[modificar | modificar fonte]

salus populi est suprema lex -- scandalum magnatum -- scandalum magnum -- scienter -- scintilla -- scire facias -- scire feci -- se defendendo -- semble -- seriatim -- sine die -- sine qua non -- situs -- stare decisis -- sua sponte -- sub judice -- sub modo -- sub nomine -- sub silentio -- subpoena -- subpoena ad testificandum -- subpoena duces tecum -- suggestio falsi -- sui generis -- sui iuris -- sui juris -- suo moto -- supersedeas -- suppressio veri -- supra --

T[modificar | modificar fonte]

terra nullius -- trial de novo -- trinoda necessitas -- tabula rasa (raza)

U[modificar | modificar fonte]

uberrima fides -- ultra posse nemo obligatur -- ultra vires -- uno flatu -- uti possidetis -- uxor --

V[modificar | modificar fonte]

vel non -- veto -- vice versa -- vide -- videlicet -- vis major viz -- volenti non fit injuria -- Vigilantibus non dormientibus aequitas subvenit

Nexus externi[modificar | modificar fonte]

Patrono:Vicilibri