Lista de presidentes del Statos Unite de America

De Wikipedia, le encyclopedia libere
Saltar a: navigation, cercar
Domo Blanc, domo official del presidente del SUA, e centro del administration.

En le Statos Unite de America le presidente es le chefe del stato e anque le chefe del governemento. Hic es le lista de presidentes del SUA, ab George Washington en 1789, usque hodie.

# Presidente Initio del mandato Fin del mandato Partito Vicepresidente Periodo
1 George Washington Portrait of George Washington.jpeg 30 de april 1789 3 de martio 1797 non habeva
(Politicas federaliste)
John Adams 1
2
2 John Adams Johnadamsvp.flipped.jpg 4 de martio 1797 3 de martio 1801 Partito federaliste Thomas Jefferson 3
3 Thomas Jefferson T Jefferson by Charles Willson Peale 1791 2.jpg 4 de martio 1801 3 de martio 1809 Partito Democratic-Republican Aaron Burr 4
George Clinton 5
4 James Madison Jm4.gif 4 de martio 1809 3 de martio 1817 Partito Democratic-Republican George Clinton (D)
hodie
6
Elbridge Gerry(D)
hodie
7
5 James Monroe James Monroe 02.jpg 4 de martio 1817 3 de martio 1825 Partito Democratic-Republican Daniel Tompkins 8
9
6 John Quincy Adams John Quincy Adams.jpg 4 de martio 1825 3 de martio 1829 Partito Democratic-Republican John C. Calhoun 10
7 Andrew Jackson Andrew jackson head.jpg 4 de martio 1829 3 de martio 1837 Partito Democratic John C. Calhoun (R)
non habeva
11
Martin Van Buren 12
8 Martin Van Buren Martin Van Buren.jpg 4 de martio 1837 3 de martio 1841 Partito Democratic Richard Mentor Johnson 13
9 William Harrison William Henry Harrison by James Reid Lambdin, 1835.jpg 4 de martio 1841 4 de april 1841 (D) Partito Whig John Tyler 14
10 John Tyler John Tyler.jpg 4 de april 1841 3 de martio 1845 Partito Whig (W) non habeva
11 James Polk Polkpolk.jpg 4 de martio 1845 3 de martio 1849 Partito Democratic George M. Dallas 15
12 Zachary Taylor Zachary Taylor by Joseph Henry Bush, c1848.jpg 4 de martio 1849 9 de julio 1850 (D) Partito Whig Millard Fillmore 16
13 Millard Fillmore Millard Fillmore.jpg 9 de julio 1850 3 de martio 1853 Partito Whig non habeva
14 Franklin Pierce Franklin Pierce.jpg 4 de martio 1853 3 de martio 1857 Partito Democratic William R. King (D)
non habeva
17
15 James Buchanan James Buchanan.jpg 4 de martio 1857 3 de martio 1861 Partito Democratic John C. Breckinridge 18
16 Abraham Lincoln Abraham Lincoln head on shoulders photo portrait.jpg 4 de martio 1861 15 de april 1865(A) Partito Republican Hannibal Hamlin 19
Andrew Johnson (U) 20
17 Andrew Johnson Andrew Johnson.jpg 15 de april 1865 3 de martio 1869 Partito Democratic (U) non habeva
18 Ulysses Grant Ulysses Grant 1870-1880.jpg 4 de martio 1869 3 de martio 1877 Partito Republican Schuyler Colfax 21
Henry Wilson (D)
non habeva
22
19 Rutherford Hayes President Rutherford Hayes 1870 - 1880.jpg 4 de martio 1877 3 de martio 1881 Partito Republican William A. Wheeler 23
20 James Garfield James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg 4 de martio 1881 19 de septembre 1881 (A) Partito Republican Chester Arthur 24
21 Chester Arthur Chester Alan Arthur.jpg 19 de septembre 1881 3 de martio 1885 Partito Republican non habeva
22 Grover Cleveland Grover Cleveland portrait.jpg 4 de martio 1885 3 de martio 1889 Partito Democratic Thomas A. Hendricks (D)
non habeva
25
23 Benjamin Harrison Benjamin harrison.jpg 4 de martio 1889 3 de martio 1893 Partito Republican Levi Morton 26
24 Grover Cleveland
(2ma periodo)
Grover Cleveland portrait.jpg 4 de martio 1893 3 de martio 1897 Partito Democratic Adlai E. Stevenson 27
25 William McKinley Mckinley.jpg 4 de martio 1897 14 de septembre 1901 (A) Partito Republican Garret A. Hobart (D)
non habeva
28
Theodore Roosevelt 29
26 Theodore Roosevelt T Roosevelt.jpg 14 de septembre 1901 3 de martio 1909 Partito Republican non habeva
Charles Fairbanks 30
27 William Howard Taft William Howard Taft.jpg 4 de martio 1909 3 de martio 1913 Partito Republican James S. Sherman (D)
non habeva
31
28 Woodrow Wilson Woodrow Wilson (1912).jpg 4 de martio 1913 3 de martio 1921 Partito Democratic Thomas R. Marshall 32
33
29 Warren G. Harding Warren G Harding portrait as senator June 1920.jpg 4 de martio 1921 2 de augusto 1923 (D) Partito Republican Calvin Coolidge 34
30 Calvin Coolidge Calvin Coolidge photo portrait head and shoulders.jpg 2 de augusto 1923 3 de martio 1929 Partito Republican non habeva
Charles Dawes 35
31 Herbert Hoover HerbertHoover.jpg 4 de martio 1929 3 de martio 1933 Partito Republican Charles Curtis 36
32 Franklin Roosevelt FDR in 1933.jpg 4 de martio 1933 12 de april 1945 (D) Partito Democratic John Nance Garner 37
38
Henry A. Wallace 39
Harry Truman 40
33 Harry Truman Harry S. Truman.jpg 12 de april 1945 20 de januario 1953 Partito Democratic non habeva
Alben Barkley 41
34 Dwight D. Eisenhower Eisenhower official.jpg 20 de januario 1953 20 de januario 1961 Partito Republican Richard Nixon 42
43
35 John F. Kennedy John F Kennedy.jpg 20 de januario 1961 22 de novembre 1963 (A) Partito Democratic Lyndon Johnson 44
36 Lyndon Johnson Lbj2.jpg 22 de novembre 1963 20 de januario 1969 Partito Democratic non habeva
Hubert Humphrey 45
37 Richard Nixon Nixon 30-0316a.jpg 20 de januario 1969 9 de augusto 1974 (R) Partito Republican Spiro Agnew 46
Spiro Agnew (R)
non habeva
Gerald Ford
47
38 Gerald Ford Gerald R. Ford, Official White House photograph 1974 (2).jpg 9 de augusto 1974 20 de januario 1977 Partito Republican non habeva
Nelson Rockefeller
39 Jimmy Carter Jimmy Carter.jpg 20 de januario 1977 20 de januario 1981 Partito Democratic Walter Mondale 48
40 Ronald Reagan Official Portrait of President Reagan 1981.jpg 20 de januario 1981 20 de januario 1989 Partito Republican George H. W. Bush 49
50
41 George H. W. Bush George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait.jpg 20 de januario 1989 20 de januario 1993 Partito Republican Dan Quayle 51
42 Bill Clinton Bill Clinton.jpg 20 de januario 1993 20 de januario 2001 Partito Democratic Al Gore 52
53
43 George W. Bush George-W-Bush.jpeg 20 de januario 2001 20 de januario 2009 Partito Republican Dick Cheney 54
55
44 Barack Obama Barack Obama.jpg 20 de januario 2009 hodie Partito Democratic Joe Biden 56
  • Fin precoce del governamento:
(A) Assessinate.
(D) moriva durante le governemento (per causas natural).
(R) Renunciava.
  • Disputava en altere partito:
(U) Democratico que disputava kun Lincoln.
(W) Democrativo que compostiva con le candidato Whig.